3D Printer Erhverv

3D Print til erhverv er den ideelle hjælp til at optimere dine processer.

Engang var 3D printere til erhverv nærmest kun tilgængelige for industri og store virksomheder. Udviklingen i teknologien har i de seneste par år medført til at mindre erhverv og private, kan eje og benytte teknologien på lige vilkår.

Hvad er 3D print?

3D print betegnes som en additiv produktionsmetode, som udføres med hjælp af en 3D printer. Som navnet antyder er det en metode til at printe prototyper og modeller i 3D. Selve fremstillingen forgår i princippet på samme måde som med en almindelig blæk og papir printer. En given model bygges op fra bunden, hvor printeren løbende påfører nye lag af filamentet til modellens fundament, indtil modellen er færdig. I modsætning til en normal printer, får du med 3D printer en ekstra dimension, hvoraf navnet stammer.

Man kan med en 3D printer, eksempelvis, printe med brug af:

 • Beton
 • Metal
 • Nylon
 • Plastik
 • og mange andre typer filamenter.
3d printer erhverv

Produktudvikling til nye højder

Som et led i produktudviklingen kan du med hjælp af 3D print, fremstille en model af et produkt eller et objekt. Den printede version giver en bedre mulighed for at præsentere produktet overfor kollegaer og kunder. I modsætning til en tegning på et stykke papir, kan man her vurdere formen, designet, størrelsen og holdbarheden af produktet. Med en 3D printer til erhverv får du derfor et meget større overblik over produktet. Dette medvirker yderligere til en forkortelse af produktionsprocessen.

Du kan herunder nemt og økonomisk ved hjælp af prototyper, identificere eventuelle konstruktionsfejl ved produktet tidligt i forløbet. Dette gør 3D print til en meget hurtig og omkostningseffektiv metode sammenlignet med brug af andre konventionelle fremstillingsmetoder.

Mange forskellige brancher anvender i dag 3D print til bl.a. fremstilling af:

 • Værktøjer
 • Reservedele
 • Høreapparater
 • Tandproteser
 • Smykker
 • Byggemodeller
 • et hav af komponenter til diverse industrier

Anvendelsesmulighederne er utallige og den nye teknologi gør det ikke blot nemmere, men også meget billigere at være med.

Du behøver ikke at være en arkitekt eller designer for at kunne bruge en 3D printer. Der er rig mulighed, hvis du er kreativ anlagt, for at eksperimentere med mange forskellige typer af design og udviklingsprojekter.

Når du skal vælge en 3D printer til erhverv, skal du gøre dig tanker om hvilke særlige krav du har til 3D printeren. Skal den kunne være i stand til at printe virkelig hurtigt, eller måske printe meget præcist? Har du brug for at den kan printe med filamenter af hårde materialer såsom beton, eller med bløde og fleksible filamenter?

Hos XD Digital har vi mange print og kopiløsninger, hvor vi kan levere printer til erhverv i næsten alle størrelser og kategorier, herunder også 3D printer og banebrydende inkjet printer. Har du derfor spørgsmål til hvilken printer du skal vælge, brug for rådgivning eller vejledning til at komme godt i gang, så står vi klar til at hjælpe dig med at finde frem til hvilken 3D printer, der passer bedst til netop dine behov.

Kontakt os for at høre nærmere.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os