Awareness træning

PhishingEr du bevidst omkring de forskellige digitale risici forbundet med dit arbejde? 

Digitale løsninger anvendes efterhånden i alle tænkelige administrative og værdiskabende forretningsprocesser i virksomheder og organisationer. De er med til at effektivisere vores arbejdsgange, løse udfordringer og give os nye muligheder i vores daglige arbejde. Men de ærværdige digitale teknologiers mange muligheder frembringer lige så mange nye risikoer.

Cybertrusler og kriminalitet har de seneste par år eksploderet i takt med den øgede digitalisering af samfundet. Danske virksomheder som nogle af verdens mest digitalt omstillede, befinder sig i sigtekornet.

Ifølge statistikken rammes 6 ud af 10 virksomheder af minimum en digital sikkerhedshændelse. Blandt de rekord mange sikkerhændelser, anslås det at 9 ud af 10 hackerangreb kan spores tilbage til medarbejdernes åbning af en phishing mail.

Uvidenhed blandt kollegaerne på kontoret, sammenkoblet med en manglende IT-sikkerhedspolitik i virksomheden, kan resultere i katastrofale konsekvenser og dyre domme i million beløb. Det er derfor vigtigt at tage aktivt fat om problemets rod, hvis du vil undgå at din virksomhed skal blive en del af statistikkerne.

Har I en IT-sikkerhedspolitik?

For at minimere risikoen for cybertrusler mod din virksomhed, er det derfor vigtigt at have en velfungerende og forebyggende IT-sikkerhedspolitik. Det er en politik, der omhandler IT-sikkerheden i jeres virksomhed eller organisation. Det er en udformning af regler, retningslinjer og tiltag, der udspecificerer sikkert arbejde med IT og data.

Tilsammen giver disse sikkerhedsforanstaltninger jer de nødvendige kompetencer og redskaber, til at handle sikkerhedsmæssigt i jeres arbejdsgange. Adfærdsændrende indsatser er her fundamentale forudsætninger for succesen af jeres IT-sikkerhedspolitik. Det er derfor vigtigt, at der arbejdes på at opbygge en reel sikkerhedskultur, hvor dine medarbejdere ikke udgør den største IT-sikkerhedstrussel.

Det kan være svært at danne et overblik over, hvordan medarbejdere befærder sig på internettet. En firewall forhindrer ikke en medarbejder i at falde for ransomware og phishing. Der findes mange faldgruber, hvor et forkert klik på et link fra en åbnet phishing mail, kan resultere til at jeres systemers lammes på et splitsekund og på ubestemt tid.

Følgende er nogle af de mest forekommende trusler, der udelukkende går efter den menneskelig del af sikkerhedskæden, dig og dine kollegaer:

  • Phishing
  • Ransomware
  • Social Engineering
  • IT-support svindel
  • CEO-svindel
  • Svage kodeord
  • Virus links

Der findes i dag en række forskellige måder og værktøjer på, hvordan man kan træne ens medarbejdere til at blive mere sikkerheds bevidste.

Bevæbn dine medarbejdere

For mange virksomheder kan det være udfordrende, hvis ikke overvældende at gøre deres medarbejdere til superbrugere. Det er dog muligt at ruste dine medarbejdere med de rette kompetencer og viden, der gør dem i stand til at genkende potentielle cybertrusler. En effektiv måde at gribe sagen an på, er ved hjælp af ‘awareness træning’.

Det er en særlig form for træningsprogram, der har fokus på IT-sikkerhed og GDPR. Programmet er med til at hjælpe dine medarbejdere med at værne sig mod angreb. Denne type træning gør oftest brug af generelle huskeregler, principper og scenarier til at styrke kendskabet til IT-sikkerhed. Phishing, social engineering og ransomware mv., er ikke altid lige let at opdage, før at skaden er sket. For at forebygge forkrøblende og katastrofale udfald, kræver det træning.

Hos XP Digital A/S tilbyder vi i samarbejde med Defensive IT Solutions awareness træning. Vores træningsprogrammer er 100% individualiseret og skræddersyes altid til jeres unikke kontekst. Det er nemlig ikke alle situationer, virksomheder og medarbejdere der er ens, hvorfor vi altid tager højde for dette.

Defensive IT Solutions er en IT-konsulentvirksomhed, der er eksperter indenfor IT-sikkerhed. Deres unikke tekniske kompetencer, ekspertise og erfaring, sikrer jer at I modtager de nødvendige kompetencer og viden.

Ønsker du at din virksomhed får komplet sikkerhed med gode sikkerhedsmæssige forudsætninger? Kan det anbefales at supplerer træningsprogrammet med en penetrationstest og sårbarhedsscanning.

Er du klar til at tage skridtet mod en sikrer arbejdsdag?

Kontakt os på mail eller telefon for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe jer.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os